Soita studioon

Keskiviikko, 20.
kesäkuuta
2018.
Onnittelut -
14.9.2017, 6:36 – päivitetty 14.9.2017, 11:03

Äijälänsalmen silta avataan huomisaamuna

Äijälänsalmen viime keväänä käynnistynyt vanhan sillan peruskorjausurakka on edennyt aikataulussaan. Silta avataan liikenteelle huomenna perjantaina kello 8.00 alkaen. 

Työt sillalla kuitenkin jatkuvat edelleen: nyt vuorossa ovat sillan alapuolisten rakenteiden korjaukset ja pengerkaiteiden asennukset. Sillan alapuolella oleva kevyen liikenteen raitti pysyy niiden takia töiden päättymiseen saakka suljettuna.

Sillan käyttäjien toivotaan vielä hankkeen valmistumiseen saakka noudattavan erityistä varovaisuutta alueella liikkuessaan. Sillankorjaustyö valmistuu kokonaisuudessaan aikataulun mukaan marraskuun loppuun mennessä.

Äijälänsalmen ylittävä silta on osa erittäin vilkkaasti liikennöityä kevyen liikenteen väylää, Jyväsjärven ympäri kiertävää Rantaraittia. Silta on otettu Museoviraston laatimaan Suomen rakennuskulttuurin yleisluetteloon rakennushistoriallisesti arvokkaana ja ympäristön kannalta merkittävänä rakenteena. Asemakaavassa sillalla on purkamisen kieltävä suojelumerkintä.

Äijälänsalmen silta on Suomen vanhimpia paikallaan valettuja teräsbetonisiltoja. Aikojen kuluessa vuonna 1932 valmistuneesta sillasta on tullut yksi Jyväskylän maamerkeistä ja sitä on vuosien varrella kunnostettu useaan otteeseen.

Advertisement