Soita studioon

Keskiviikko, 26.
kesäkuuta
2019.
Onnittelut -
12.5.2016, 19:39 – päivitetty 13.5.2016, 12:51

Huippu-uimarista tuli palomies: "Tämä työ ei sovi kaikille"

Media

Radio Kompassin viikon kahvilavieraaksi istahti torstaina Swimming Jyväskylän entinen huippu-uimari Jere Hård. Henri Berg jututti kaksinkertaista Euroopan mestaria paitsi hänen uintiuran vaiheista myös miehen nykyisestä työstä palomiehenä.

Hård nostaa uransa saavutuksista korkeimmalle hänen toisen EM-kultansa.

- Ensimmäinen mestaruus oli toki ainutlaatuinen, mutta huipulla pysyminen on aina vaikeampaa kuin sinne pääseminen. Moni saattaa puhua yhdestä mestaruudesta, että sehän nyt tuli tuurilla, Hård toteaa.

Kansainväliselle huipulle pääseminen vaatii paitsi lahjakkuutta myös kovaa harjoittelua. Hård myöntää, että aina treenaaminen ei ole ollut pelkästään nautinto.

- No ei todellakaan. Kyllä siinä on ehditty Aalto-Alvarin altaan pohjasta uinnin aikana bongailla koruja, uimahallin avaimia ja siellä lojuneita roskia. Jännityksellä seurailin, että mihinkohän kohtaan se roska on veden mukana milloinkin siirtynyt, Hård naureskelee.

Entinen huippu-uimari on työskennellyt jo 10 vuoden ajan palomiehenä. Ammatti tuli ikään kuin verenperintönä, sillä Hårdin suvussa on lukuisia pelastusalalla toimivia ihmisiä. Palomiehen työ ei kuitenkaan sovi kaikille.

- On sitä itsekin aika hurjia tapahtumia joutunut todistamaan ja rajuja asioita vuosien aikana nähnyt. On tosi tärkeää, että niistä pääsee puhumaan muiden kanssa, ettei vaan omassa päässä joudu asioita pureskelemaan.

- Se täytyy toki sanoa, että itselle on kyllä ollut uintiurasta hyötyä tähän työhön. Kisoissa oppi kuitenkin toimimaan paineiden kanssa.

Jere Hårdin haastattelu kuultavissa kokonaisuudessaan klikkaamalla nuottia kuvan yllä.

Radio Kompassi

Advertisement