Soita studioon

Tiistai, 15.
lokakuuta
2019.
Onnittelut -
19.6.2017, 14:11 – päivitetty 20.6.2017, 8:41

Joni Vesalainen paloi loppuun JJK:n toimitusjohtajana: ”Nukuin 5 vuotta nukahtamislääkkeillä, ja rintaan ilmestyi möykky, joka kasvoi sitä suuremmaksi, mitä lähempänä Harjua olin”

Media

Radio Kompassin viime viikon kahvivieraana ollut Joni Vesalainen muisteli Henri Bergin haastattelussa rehellisesti ja avoimesti aikojaan JJK:n toimitusjohtajana. Mies ei kaunistellut iskuja ja kolhuja, joita tuli kettupaitojen seurajohtajana vastaan enemmän kuin tarpeeksi.

- Se työmäärä, mikä siinä tehdään, on ihan älytön. Tavallaan se on ihan jakomielistä hommaa. Jääkiekossa saman työn tekee kolme ihmistä, kuin mitä itse tein JJK:ssa.

Vesalainen toimi JJK:n toimitusjohtajana kuutisen vuotta, kunnes seinä tuli vastaan. Työelämässä puhutaan monesti, että ihmisen pitäisi välillä hypätä pois omalta mukavuusalueelta kehittyäkseen. Vesalainen ei omien sanojensa mukaan päässyt toimitusjohtajana epämukavuusalueelta enää takaisin mukavuusalueelle.

- Viisi vuotta meni nukahtamistableteilla, mutta silti se meni siihen, että öitä ei enää nukuttu, vaan herättiin kahden-kolmen aikaan. Liikunta oli ainoa henkireikä, milloin työstä pääsi irti. Muuten se oli mielessä koko ajan. Ympäristöstä, etenkin kotoa, alkoi lopulta tulla painavaa viestiä, eikä siinä ollut muuta vaihtoehtoa kuin hakeutua muualle, vaikka tuntui, että koko maailma romahtaa, nykyinen Mikkelin Jukureiden myynti- ja markkinointijohtaja pyörittelee.

- Luulin pitkään, että juon vaan kahvia liikaa ja hain siksi närästyslääkettä. Eihän se sitä tietenkään ollut. Mitä lähempänä Harjua olin, sitä suuremmaksi möykky rinnassa kasvoi. Sen opin JJK-hommista, että ikinä musta ei varmaankaan enää tule toimitusjohtajaa. Mä hommaan creditin, ja joku muu vastaa sitten debitistä.

"Jos puhuttaisiin tarpeeksi aikaisin, apuakin ehdittäisiin antaa ajoissa"

Vastaavankaltaiset burnoutit eivät ole urheiluseurojen toimintaa pyörittävien henkilöiden keskuudessa mitenkään poikkeuksellisia. Niistä ei vaan kovinkaan usein puhuta julkisuudessa.

- Näitä on tosi paljon, ja useita tarinoita tiedän itsekin. Niistä ei vaan puhuta, koska kai se on sitten heikkoutta, mitä ei voi näyttää. Jos puhuttais tarpeeksi aikaisin, niin apuakin ehdittäisiin antaa ajoissa. Sitä on vaan vaikea tunnustaa, ennen kuin seinä tulee eteen, Vesalainen pohtii.

Mediassa on viime vuosina ollut paljon ristiriitaisia tarinoita Vesalaisen suhteista entiseen ja nykyiseen JJK:n hallitukseen sekä muihin seuran parissa töitä tekeviin ihmisiin. Mies itse vakuuttaa, että kaikki on kunnossa.

- Siltoja ei palanut missään vaiheessa - sellaiset jutut on ihan puppua. Erittäin hyvät välit on, ja tiiviisti ollaan tekemisissä nykyisenkin hallituksen kanssa. JJK:lla on hyvä organisaatio ja siellä tehdään hyvää työtä.

Vaikka Vesalainen ei JJK:ssa enää työskentelekään ja siirtyi jalkapallosta jääkiekkoon, tulee jyväskyläläisen jalkapallon lippulaivalla aina olemaan iso paikka entisen toimitusjohtajan sydämessä.

-  Viimeistään viimeisimmissä nousujuhlissa huomasin, että JJK on aina osa mua. Kotonakin on puhuttu, että turha siitä on rimpuilla eroon, Vesalainen hymyilee levollisesti.

Mitä sanottavaa Vesalaisella on tahoille, joiden mielestä hän yksin ajoi omalla toimitusjohtajakaudellaan koko seuran talouden kuralle?

- Vois miettiä vähän sitäkin, että JJK oli juuri noussut kakkosesta, kun menin seuraan 2007. Jalkapallo muutenkin Jyväskylässä oli vielä 2000-luvun alussa tietynlainen tsoukki, ja kaikki tappeli keskenään. Arvatkaa, oliko JJK velaton silloin? Kun noustiin Veikkausliigaan, niin itsekin löin 80 tonnia osakepääomaa, joka piti hakea vapailta markkinoilta, kun pankista en saanut enää lainaa. Omat osakkeet annoin sitten myöhemmin junioreille ja kannattajille. Kaikkiaan se seikkailu tuli maksamaan mulle 123 800 euroa. Jos joku näkee, että minä ne seuran rahat tuhlasin, se olkoon hänen mielipiteensä.

Kuuntele klipit Vesalaisen haastattelusta klikkaamalla nuottia kuvan yllä.

Haastattelun ensimmäisessä osassa keskitytään Vesalaisen aikaan JJK:n toimitusjohtajana. Toisessa osassa puhutaan Mikkelin kiekkohypestä, joka syntyi Jukureiden noustua viime syksynä Liigaan. Kolmannessa osassa Vesalainen kertoo Keski-Suomen keskussairaalan lasten osastojen tuki ry Lastun toiminnasta, jonka hallituksen puheenjohtajana mies tällä hetkellä toimii.

Radio Kompassin viikoittainen kahvivieras-ohjelma kuullaan radiossa joka torstai klo 13-14.

Radio Kompassi

Advertisement