Soita studioon

Torstai, 17.
lokakuuta
2019.
Onnittelut -
25.8.2017, 13:13 – päivitetty 28.8.2017, 6:43

JYPin CHL-sesonki starttaa: "Vaikea verrata Liigaa ja CHL:ää toisiinsa"

Media

JYP pelaa viikonloppuna tämän kauden ensimmäiset CHL-ottelunsa, kun se kohtaa LähiTapiola Areenaksi muuttuneessa Hippoksen jäähallissa tänään sveitsiläisen EV Zugin ja sunnuntaina itävaltalaisen Vienna Capitalsin.

Viime kevään pudotuspeleissä loukkaantunut ja edelleen toipilaana oleva Ossi Louhivaara istahti eilen Radio Kompassin viikon kahvilavieraaksi Henri Bergin haastatteluun. Louhivaaran mukaan pelin kuva on viikonloppuna jo täysin toinen kuin viime viikonlopun harjoitusturnauksessa Imatralla.

- Nyt pelataan voitoista ja pisteistä. CHL on huipputasoinen eurooppalainen turnaus, joten kyllähän kaikki haluavat edetä turnauksessa mahdollisimman pitkälle. Nämä eivät ole mitään harjoituspelejä.

Kun Louhivaaralta kysyy, onko CHL pelaajien hierarkiassa samalla viivalla kotoisen Liigan kanssa, muotoilee hyökkääjä sanansa tarkasti.

- Liigaa ja CHL:ää on vaikea verrata toisiinsa. CHL:ssä pelataan kovia eurooppalaisia joukkueita vastaan, kuten nyt viikonloppuna, ja pelit voivat luonteeltaan olla hyvinkin erilaisia Liigaan verrattuna. Eri maiden liigoissa kun pelataan hiukan erilaista lätkää. Sveitsin liiga esimerkiksi on luisteluliiga, ja varmasti ihmiset tulevat perjantaina huomaamaan, että Zugin joukkueessa on todella liukkaita kavereita.

Kuuntele Louhivaaran haastattelu klikkaamalla nuottia kuvan yllä.

Haastattelun ensimmäisessä osassa mies kertoo omasta tilanteestaan ja toipumisennusteestaan sekä CHL:n arvostuksesta pelaajien keskuudessa.

Toisessa osassa muistellaan JYPin mestaruuksia, joita Louhivaarakin on ollut voittamassa, sekä hänen kokemuksiaan Sveitsissä pelaamisesta.

Kolmannessa osassa pohditaan, onko suomalainen kiekkokansa ja jääkiekosta kirjoittava media liian kriittistä ja keskustelu turhan negatiivissävytteistä. Louhivaara kertoo myös Sveitsissä antamastaan haastattelusta, joka oli hänen uransa kuumottavin tilanne median kanssa.

Radio Kompassi

Advertisement