Soita studioon

Keskiviikko, 20.
kesäkuuta
2018.
Onnittelut -
13.9.2017, 12:20 – päivitetty 14.9.2017, 6:43

Jyväsjärven rannalle Suuruspäähän nousee uusia kerrostaloja

Media

Jyväskylän keskustasta noin kahden kilometrin päässä sijaitsevan Suuruspään asukasluku kasvaa tulevaisuudessa täydennysrakentamisen myötä. Niemen kärjessä olevalle ensi- ja turvakodin tontille kaavaillaan kerrostalovaltaista asuinkorttelia täydentämään Suuruspään nykyistä kaupunkirakennetta ensi- ja turvakotitoiminnan siirtyessä toisaalle.

- Alueen keskeinen sijainti ja kaupunkikuvallisesti näkyvä paikka, erityisesti Jyväsjärven suuntaan, tulee ottaa huomioon suunnittelussa, kertoo kaavoitusarkkitehti Mari Raekallio ja lisää tämän asettavan alueen rakentumiselle korkeatasoiset vaatimukset.

Suunnittelualueen kaavamuutoksen pohjaksi on käynnistetty arkkitehtuurin kutsukilpailu. Arkkitehtuurikilpailun kilpailun järjestää Peab Oy, yhteistyössä maaomistajan Keski-Suomen Ensi- ja turvakoti ry:n sekä Jyväskylän kaupungin kaavoituksen kanssa. Kilpailuehdotuksien arvioinnin pohjaksi järjestetään julkinen kysely 14-19.11.2017 välisenä aikana.

- Kyselyssä on mahdollista kommentoida kutakin kilpailuehdotusta sekä äänestää mielestään parasta vaihtoehtoa, vinkkaa Raekallio.

Kilpailuehdotuksiin on mahdollista tutustua 14.11.2017 alkaen osoitteessa www.jyvaskyla.fi/kaavoitus/suuruspaa, jossa on myös linkki kyselyyn. Maanomistajan, Peab Oy:n, Jyväskylän kaupungin ja Suomen Arkkitehtiliiton edustajista koostuva tuomaristo pyrkii ratkaisemaan kilpailun voittajan joulukuun aikana.

Jyväskylän kaupunki on myös asettanut suunnittelualueelle vireille asemakaavatyön. Asemakaavan muutosalueeseen kuuluu niemen kärjen lisäksi siihen rajoittuva vesialue, jonka vesialuemerkinnät on kaavamuutoksessa tarkoitus ajanmukaistaa kartoitettujen luontoarvojen mukaisiksi.

Advertisement