Soita studioon

Keskiviikko, 20.
kesäkuuta
2018.
Onnittelut -
14.9.2017, 6:47 – päivitetty 14.9.2017, 7:22

Jyväskylän uutta kulttuurisuunnitelmaa pääsee tänään kommentoimaan yleisötilaisuudessa tai kotisohvalta

Jyväskylän kaupungin uutta kulttuurisuunnitelmaa on työstetty keväästä alkaen ja tänään kaupunkilaiset pääsevät kommentoimaan suunnitelman luonnosversiota. Luonnosta esitellään avoimella yleisötilaisuudessa kaupunginkirjaston Minnansalissa (Vapaudenkatu 39-41) tänään kello 18. Tilaisuudessa esiteltävään luonnokseen pääsee tutustumaan 11.9. alkaen verkossa osoitteessa: http://www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/palvelut/kulttuurisuunnitelma.

Keskustelu luonnoksesta ja sen kommentointi onnistuu myös kotisohvalta. Suunnitelman viimeistelyyn voi osallistua 14.9.–1.10. antamalla palautetta verkossa osoitteessa www.otakantaa.fi. Suora linkki kommentointiin julkaistaan kulttuurisuunnitelman verkkosivulla keskustelutilaisuuden yhteydessä.

Suunnitelma tiivistää kulttuuritoimijoiden yhteistyötä rakentamalla Jyväskylälle kulttuurivisiota ja tuomalla esiin neljä pääkehittämiskohdetta, joiden pohjalta kaupungin kulttuuripoliittisia päätöksiä ja linjauksia tulevaisuudessa rakennetaan. Suunnitelman visio tiivistää kulttuurin merkityksen sivistyksen, hyvinvoinnin ja oppimisen lähteenä sekä merkittävänä tekijänä Jyväskylän imagon ja kaupunkikeskustan kehittämistyössä.

Suunnitelman pääkehittämiskohteiksi on nostettu kulttuuripalvelujen kohdentaminen, kulttuuritoimijoiden tilat ja niiden toiminnallinen kehittäminen, elinkeinopolitiikka sekä kulttuuri ammattina. Käytännön toimenpiteet tarkentuvat esitettyjen linjausten pohjalta seuraavien vuosien toiminnan ja tilojen suunnittelussa.

Suunnitelma etenee kulttuuri- ja liikuntalautakunnan käsittelyyn loka-marraskuussa ja se otetaan käyttöön ensi vuoden alussa. 

Advertisement