Soita studioon

Tiistai, 15.
lokakuuta
2019.
Onnittelut -
4.6.2017, 12:00 – päivitetty 4.6.2017, 12:00

Koirat pelastivat nukkuvan miehen hengen: "Heräsin aamuyöstä koirien haukkumiseen. Hyvä että heräsin, sillä katto oli tulessa"

Media

Radio Kompassin terveysohjelmassa Parempaa huomista jututettiin tällä viikolla rakennusalan yrittäjä Mika Koitelaa. 54-vuotias Koitela kertoi hurjasta kokemuksestaan, kun hän heräsi yöllä siihen, että oma koti oli tulessa.

- Siitä on noin puolitoista vuotta aikaa, kun heräsin aamuyöstä koirien haukkumiseen. Hyvä että heräsin, sillä katot oli tulessa. Hiukan ehdin häkää hengittää, mutta mikä tärkeintä hengissä ollaan. Käytännössä koirat kyllä pelastivat henkeni, Koitela muistelee.

Ensimmäisenä Koitela varmisti herättyään, ettei talossa ole muita ja hälytti tämän jälkeen apua hätäkeskuksesta.

- Sen jälkeen soitin naapureille ja vein koirat turvaan. Sekavat siinä oli kyllä ajatukset, mutta onneksi onnistui jotenkin järkevästi toimimaan.

Hiukan myöhemmin miehen mielen valtasi ajatus, menettikö hän koko omaisuutensa ja miten elämä tapahtuneen jälkeen jatkuu.

- Vakuutusyhtiö palveli erinomaisesti ja kaikki asiat, kuten korvauspolitiikka, hoituivat loistavasti. Sanoisinkin, että vakuutukset kannattaa kyllä olla kunnossa, koska mitä tahansa voi elämässä tapahtua. Ja tietenkin toimivat palohälyttiimet täytyy kotoa löytyä.

Kuuntele Mika Koitelan haastattelu yläpuolelta.

Radio Kompassi

Advertisement