Soita studioon

Keskiviikko, 25.
huhtikuuta
2018.
Onnittelut -
19.5.2017, 6:59 – päivitetty 19.5.2017, 10:17

Kotisairaalatoimintaa jatketaan sittenkin yhdessä Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kanssa

Jyväskylän perusturvalautakunta päätti eilisessä kokouksessaan yksimielisesti vastoin virkamiesesitystä, että kotisairaalapilotin päätyttyä kotisairaalatoimintaa jatketaan yhdessä Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kanssa. Lautakunta edellytti samalla, että kotisairaalatoimintaa kehitetään edelleen kustannustehokkaaksi ja vaikuttavaksi hoitomuodoksi vastaamaan myös tulevaisuuden terveydenhuollon tarpeisiin koko maakunnan alueella. Näin kotisairaalalle annetaan mahdollisuus kehittyä nykyisen pilotoidun toimintamallin mukaisesti.

Perusturvalautakunta päätti lisäksi siirtää kotisairaalatoiminnan kustannukset vanhuspalveluista erikoissairaanhoidon budjettiin. Samalla lautakunta velvoitti sairaanhoitopiiriä toimenpiteisiin, joilla ylitysennustetta tullaan kuluvana vuonna pienentämään ja kotisairaalatoiminta saadaan kustannusneutraaliksi.

Kotisairaalapalvelu käynnistyi kaupungin ja sairaanhoitopiirin pilottikokeiluna viime vuoden maaliskuussa. Sen tavoitteena on korvata tai lyhentää potilaiden sairaalassaoloaikoja. Kotisairaalassa hoidetaan muun muassa infektio- haava- ja saattohoitopotilaita omissa kodeissaan.

Advertisement