Soita studioon

Lauantai, 23.
kesäkuuta
2018.
Onnittelut -
10.8.2017, 6:59 – päivitetty 10.8.2017, 13:24

Neljä isoa yleisötapahtumaa tuo vilskettä Jyväskylään tulevana viikonloppuna

Media

Jyväskylässä järjestetään tulevana viikonloppuna neljä isoa yleisötapahtumaa. Vilskettä kaupunkiin tuovat Valtakunnalliset kotiseutupäivät, beach volleyn SM-finaalit, Säynätsalopäivät ja Ponikuninkuusravit.

Jyväskylän isännöimiä Valtakunnallisia kotiseutupäiviä vietetään teemalla Kotiseutu liikkeessä – on the move. Kaupungin, Jyväskylän yliopiston ja Suomen Kotiseutuliiton yhteistyössä järjestämä tapahtuma on ennen kaikkea jyväskyläläisten yhteinen iloinen juhla. Perinteistään huolimatta Valtakunnalliset kotiseutupäivät elää vahvasti tässä päivässä ja katsoo eteenpäin. Ohjelmaan voi tutustua tarkemmin täällä. Tapahtumiin on pääosin vapaa pääsy.

Kesällä 2015 loistavan suosion saavuttanut beach volleyn SM-finaaliturnaus palaa Jyväskylään vuoden tauon jälkeen. Beach volleyn SM-kiertueen huipentava kolmipäiväinen finaaliturnaus pelataan Jyväskylän satamaan rakennettavalla tapahtuma-alueella perjantaista sunnuntaihin. Saman viikonlopun aikana selvitetään sekä aikuisten että junioreiden mitalistit.

Jo 38. kerran järjestettävät Säynätsalopäivät ovat saaneet alkunsa paikkakunnalla aikoinaan vietetyistä palokuntajuhlista. Säynätsalolaiset yhdistykset ja toimijat järjestävät viikonloppuna monipuolista ohjelmaa avoimista ovista ja yleisökierroksista musiikkiesityksiin, koko perheen jameihin ja saaristomarkkinoihin.

Jyväskylän Killerillä järjestetään lauantaina ja sunnuntaina lastenkarnevaalihenkinen elämysviikonloppu Ponikuninkuusravit. Ponikuninkuusraveissa kruunataan uudet ponikuninkaalliset ja -ruhtinaalliset ja ajetaan vauhdikkaita ponilähtöjä. Lapsille on myös muuta ohjelmaa, kuten kotieläinpiha, huvipuistolaitteita ja keppihevoskirmailua. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

Advertisement