Soita studioon

Torstai, 17.
lokakuuta
2019.
Onnittelut -
11.5.2017, 14:07 – päivitetty 12.5.2017, 6:54

Satasen Suomen mestarille ei jäänyt tyhjiötä elämään, vaikka kilpaura päättyikin - valmennustyöt ja yliopisto-opinnot täyttävät arjen

Media

Kilpauransa viime syksynä päättänyt pikajuoksija Hannu Hämäläinen toimii nykyään Suomen Urheiluliiton Jyväskylän alueen valmennuspäällikkönä. Hämäläinen voitti Suomen mestaruuden 100 metrillä vuonna 2011 ja oli edustamassa Suomea useissa arvokisoissa.

Hämäläinen istahti torstaina Henri Bergin haastatteluun Radio Kompassin viikon kahvilavieraaksi. Miehen viimeiseksi kilpailuksi jäi syksyn Suomi-Ruotsi-maaottelu.

- En olisi parempaa lopetusta voinut uralleni toivoa. Pääsin vaikean kauden jälkeen mukaan Ruotsi-otteluun ja juoksemaan pikaviestissä Suomen ennätystä, Hämäläinen hymyilee.

Pikakiiturin elämää ei ole vallannut tyhjiö, vaikka aktiiviura päättyikin. Valmennuspäällikön töiden lisäksi Hämäläinen opiskelee Jyväskylän yliopistossa.

- Ihan tarkoituksella tässä on etsinyt tekemistä ja koittanut itselle tietynlaista painetta hakea, niin ei pääse sitä tyhjiötä syntymäänkään. Ei mulla tosin muutenkaan mitään sellaista ole ollut, mitä joiltakin uransa lopettaneilta olen kuullut, ettei uran jälkeen pysty käymään kisoissa, kun tuntuu niin pahalta.

Hippos2020-hanke on Hämäläisen mukaan otettu Jyväskylän yleisurheilupiireissä vastaan toiveikkaasti.

- Siinä on paljon mahdollisuuksia, mutta tällä hetkellä toki myös paljon epävarmaa. Toivon, ettei yleisurheilulle tule pitkää evakkoaikaa Hippokselta. Yksikin talvi on liikaa paikallisille yleisurheilijoille ja JKU:lle, koska yleisurheilu ei talvella yksinkertaisesti onnistu ulkona.

Millaisia kokemuksia Jyväskylässä on saatu viime vuonna käynnistetystä kaupunkivalmennuskeskustoiminnasta? Miten imusolmukesyöpään sairastuminen, sen selättäminen ja paluu kilparadoille muutti Hämäläistä?

Kuuntele haastattelu klikkaamalla nuottia kuvan yllä.

Ensimmäisessä klipissä puhutaan Hippos2020-hankkeesta yleisurheilun vinkkelistä ja kaupunkivalmennuskeskuksen toiminnasta sekä yleisurheilutahojen yhteistyöstä Jyväskylässä. Toisessa osassa käydään läpi Hämäläisen uraa, johon liittyy myös imusolmukesyöpään sairastuminen vuonna 2012 ja paluu kilparadoille syövän voittamisen jälkeen.

Radio Kompassi

Advertisement