Soita studioon

Perjantai, 19.
huhtikuuta
2019.
Onnittelut -
4.3.2016, 11:04 – päivitetty 5.3.2016, 8:41

Syövän nujertanut ex-kiekkoilija nauttii nykyään elämästä valokuvaajana ja tuoreena isänä

Media

Keskisuomalainen kiekkoyleisö muistaa hyökkääjä Tuomas Mikkosen JYPin paidasta. Nykyään moni tietää häävalokuvaaja Tuomas Mikkosen hänen hienoista kuvistaan. Kyseessä on sama kaveri.

Mikkonen istahti torstaina Radio Kompassin viikon kahvilavieraaksi Toivolan Vanhalle Pihalle Kahvila Muistoon. Hän muisteli Henri Bergin haastattelussa kiekkovuosiaan ja kertoi myös, miten lätkä vaihtui valokuvaamiseen.

- Ehkä mä sellainen tietynlainen luova sielu oon aina ollut. Tykkään uuden luomisesta, oli se sitten musiikkia tai valokuvausta. Valokuvauksessa yhdistyy kiehtova luomisprosessi ja visuaalisuus. Rakastuin kyllä saman tien hommaan, kun aikanaan kokeilin, Mikkonen muistelee.

Aikanaan lupaavana kiekkoilijana pidetyn Mikkosen lätkäura päättyi jo alle kolmekymppisenä. Lopettaminen ei kuitenkaan jäänyt kaivelemaan miehen mieltä.

- Ehkä pukukoppielämä ja se yhteisö on sellainen, mitä välillä on ikävä. Jääkiekkojoukkue on kuitenkin poikkeuksellisen hieno työyhteisö ja hienot muistot on kyllä pelivuosista.

Kun Mikkoselta kysyy, ketkä pelikaverit jäivät peliuran ajalta mieleen pukukopin hassuttelijoina, alkaa hän naureskella.

- Tuomas Vänttinen oli kyllä sellainen heppu, että sai nauraa, kun hän oli samassa joukkueessa. Ihan huikea tyyppi. Toinen, joka tulee mieleen, on sitten Grünnin Carlo, joka oli kanssa tosi positiivinen veijari.

Yksi tekijä, mikä muutti Mikkosen elämän, oli syöpä, johon hän sairastui vuonna 2007. Hän palasi tämän jälkeen vielä kaukaloon, mutta ei löytänyt enää vaadittavaa kipinää lätkän pelaamiseen.

- Totta kai se oli iso shokki, kun diagnoosin aikanaan sain. Ja kyllähän se elämän arvoja laittoi ihan uuteen järjestykseen. Kyllä siinä väkisin alkoi miettiä, että kannattaako mun stressata jostain kuitenkin merkityksettömistä asioista niin paljon.

Mikkonen nujersi syövän ja nauttii nykyään elämästä valokuvaajana sekä tuoreena isänä.

- Joo reilu kolme viikkoa tässä on harjoiteltu vaipan vaihtoa. Oon kyllä toivonut, että kädet olisi vähän pehmeämmät näissä hommissa kuin aikoinaan pelikentillä, Mikkonen nauraa.

Kuuntele Tuomas Mikkosen haastattelu klikkaamalla nuottia yllä.

Radio Kompassi

Advertisement