Soita studioon

Torstai, 17.
lokakuuta
2019.
Onnittelut -
16.10.2017, 12:23 – päivitetty 17.10.2017, 8:08

Tuomas Pihlman Radio Kompassin MaanantaiMakasiinissa: "Ammattilaiskiekkoilun osalta tämä oli tässä - olen tehnyt oikean päätöksen"

Media

Reilu viikko sitten kiekkouransa lopettamisesta virallisesti kertonut Tuomas Pihlman vieraili tänään Radio Kompassin viikoittaisessa urheilun ajankohtaisohjelmassa MaanantaiMakasiinissa.

Pihlman ei saanut jatkosopimusta JYPiin viime kauden jälkeen, mutta treenasi kovaa koko kesän, että olisi kunnossa, jos hyvä ja sopiva pelipaikka löytyy jostain muualta. Hyökkääjän kriteerejä täyttänyttä pestiä ei kuitenkaan löytynyt, vaikka tarjouksia tuli useita esimerkiksi Keski-Euroopasta.

- Kesän ajan oli hyvä pätkä miettiä, mitä sitä oikeasti haluaa. Tuli hieno mahdollisuus työelämän puolella aloittaa vakuutusasiamiehenä, ja päätin tarttua siihen haasteeseen, Pihlman avaa päätöksensä taustoja.

Enää Pihlmanin aamut eivät siis ala matkalla hallille. Arjen muutokset mies on kokenut positiivisina. Suurta kaipuuta joukkueen mukaan ei ole tullut, vaikka Pihlman on käynyt katsomassa JYPin pelejä syksyllä.

- Uusi rutiini on se, että käyn aikaisin aamulla ensin salilla, menen takaisin kotiin syömään ja sitten lähden töihin. Liikunnalliset elämäntavat tulee säilymään jatkossakin, Pihlman hymyilee.

Henkilökohtaisella tasolla maaliahneen hyökkääjän ura koki ikävän takaiskun vuonna 2010, kun polvi meni sököksi. Tähän perään huono onni jatkui Pihlmanin saatua infektion sairaalabakteerista. Polvi ei enää palannut koskaan entiselleen.

- Toisaalta olin tosi onnekas, kun pystyin vielä palaamaan jääkiekon pariin. Ennuste ei aluksi ollut järin hyvä jääkiekon - tai edes normaalin elämän suhteen. Sen jälkeiset pelivuodet ei kuitenkaan tuoneet sellaista tyydytystä henkilökohtaisella tasolla kuin aiemmin, vaikka joukkuetasolla tulikin saavutettua upeita asioita, viittaa hyökkääjä muun muassa JYPissä ja Ässissä voittamiinsa mestaruuksiin.

NHL:ssäkin 15 ottelua pelannut JYP-kasvatti sai kuitenkin lopettaa kiekkouransa terveenä miehenä. Paluu kaukaloon ei kuulemma ole enää vaihtoehto.

- Kyllä tämä oli ainakin ammattilaiskiekkoilun osalta tässä ja olen siitä hyvillä fiiliksillä. Olen tehnyt oikean päätöksen, JYP-ikoni toteaa hyväntuulisena.

Kuuntele Henri Bergin juttusilla käyneen Pihlmanin haastattelu klikkaamalla nuottia kuvan yllä.

Radio Kompassi

Advertisement