Soita studioon

Keskiviikko, 20.
kesäkuuta
2018.
Onnittelut -
13.9.2017, 15:53 – päivitetty 14.9.2017, 6:36

Tuoretta tietoa Hippos2020-hankkeesta: investorikilpailutukseen jätettiin neljä tarjousta

Media

Maaliskuussa 2017 käynnistyneen Hippos2020-hankkeen investorikilpailutuksen tarjousaika päättyi tänään klo 15.00. Kilpailutukseen toimitettiin määräaikaan mennessä yhteensä neljä tarjousta.

Kilpailutuksen perusteella haetaan pääomistajia yhtiöön, joka tulee toteuttamaan Hippos 2020-hankkeen tilat ja rakennukset. Pääomistajat tulevat vastaamaan myös alueen toiminnoista. Jyväskylän kaupunki tulee olemaan yksi yhtiön vähemmistöomistajista.    

Jyväskylän kaupunki valitsee tarjouksen tehneistä 1-2 lopullista kumppania ja jatkaa neuvotteluja näiden kanssa. Lopullinen toteutusehdotus viedään loppuvuodesta kaupunginvaltuuston päätettäväksi.

- Olemme tyytyväisiä kiinnostuksen määrään. Tarkoituksena on, että Jyväskylän kaupunki tekee 1-2 kumppanin valinnasta hankintapäätöksen noin viikon sisällä. Hankintapäätöksen valitusajan jälkeen alkavat varsinaiset neuvottelut kumppaneiden kanssa. Lopullinen päätösehdotus kaikkine sopimuksineen on tarkoitus viedä valtuustoon vielä tämän vuoden aikana, toteaa projektipäällikkö Kari Halinen.

Hippos2020-hanke on toistaiseksi Suomen suurimpia innovaatiokumppanuutta hyödyntäviä kilpailutuksia. Hankkeen arvo on noin 300 miljoonaa euroa, josta yksityisen rahan osuus on jopa 90%. Toteutuessaan Hippos2020 on Pohjoismaiden suurin ja monipuolisin liikunta- ja hyvinvointikeskus.

Tarjouksen jättäneistä tahoista, valituista investorikumppaneista ja hankinnan etenemisestä tiedotetaan erikseen hankintapäätöksen jälkeen. 

Advertisement