Soita studioon

Lauantai, 20.
huhtikuuta
2019.
Onnittelut -
22.6.2016, 14:58 – päivitetty 23.6.2016, 6:29

''Vanhan liiton DJ'' Jon Landlord viihdyttää vinyyleillä

Media

DJ Jon Landlord on jyväskyläläislähtöinen pitkän linjan DJ, joka kiertää Suomea tätä nykyä pelkkien vinyylilevyjen kanssa. Tänään illalla hän soittaa levyjä K50-festareilla Jyväskylän Kirkkopuistossa. DJ Jon Landlord, oikealta nimeltään Jari Salonen kävi ennen esiintymistään Radio Kompassin Elsa Kalervon vieraana. Mukana oli myös iskelmälaulaja Isto Hiltunen. Miehillä tuntuu menevän mukavasti, sillä kyseessä on comeback Salosen kotikaupunkiin.

- Valitettavan harvoin on tullut täällä käytyä. Äsken yritin metsästää Raatikellaria, mutta eihän sitä enää Jyväskylässä ole. Kova meno oli siellä lauantaista maanantaihin!

DJ Landlord soittaa yleensä paikoissa, missä on seniori-ikäistä yleisöä. DJ on huomannut, että myös nuoriso on tykästynyt vinyyleihin.

- Vinyylit ovat olleet eksoottista nuorille. Ympäri Suomea tulee heitettyä keikkaa. Mukana kulkee paljon tavaraa ja on melkoinen urakka aina kuljettaa niitä ympäriinsä. Vinyylit soi ja jengi on tykännyt. Monet paikat on tilanneet uudestaankin. Monesti yleisö tulee ihmettelemään DJ:n pöydän ääreen, että miten ne vinyylit oikein toimii.

Uutta musiikkia puuhaava Isto Hiltunen kertoo, että juhannuksena hänellä on Satakunnan tienoolla keikka, josta saadaan uudenlainen taltiointi.

- Viimeisestä levystä on vierähtänyt jonkin aikaa. Torstain keikalla heilutaan 360-astetta ympäristöstä kuvaavan kameran kanssa ja kokeillaan vähän miten tekniikka toimii. Sitä kautta pääsee kokemaan koko keikan, ainoastaan tuoksut puuttuu!

DJ Landlord kantaa mukanaan eri musiikkia eri aikakausilta. Esimerkiksi 70- ja 80-luvut ovat hyvin edustettuna miehen vinyylilaukusta.

- On kasariheviä ja suomalaista rockia. Meillä on aina näillä festareilla ollut niin, että on ollut erikseen iskelmäesiintyjä, sitten minun vinyylidisco ja Playan rock-coverit.

Joskus vinyylilevyt saattavat olla esteenä musiikin löytämiselle. Salonen bongailee netistä paljon vinyylilevyjä.

- Joitakin artisteja on tosi vaikea löytää vinyylinä. Jos teen hyviä löytöjä, niin saatan sitten ostaa. Kaverit myös ostavat minulle vinyylejä, jos semmoisia löytyy esimerkiksi kirpputorilta.

Jari Salonen tunnetaan 90-luvulla vaikuttaneesta 2. Maanantai-yhtyeestä. Mies ei kuitenkaan soita ysäriä ollenkaan.

- Se on jäänyt taakse. Liennytän sitä hommaa. Soitan tätä nykyä ainoastaan 70- ja 80-luvun vinyylejä. Jotkut muut saa sitten soitella niitä 90-luvun vinyylejä! Jengi, joka tulee kuuntelemaan minua ravintoloihin, kuuntelee sitä 70- ja 80-luvun musiikkia. Selkeästi on enteitä, että noiden vuosikymmenien musiikki on tulossa takaisin.

K50-festarit käynnistyvät Jyväskylän Kirkkopuistossa kelllo 15 ja jatkuvat aina iltakymmeneen saakka. Kuuntele koko juttu klikkaamalla nuottia yllä.

Advertisement