Soita studioon

Lauantai, 23.
kesäkuuta
2018.
Onnittelut -
10.8.2017, 13:58 – päivitetty 11.8.2017, 6:39

Veturimiesten mielenilmaus pysäyttää junat ensi viikolla koko maassa

Veturimiesten liitto on ilmoittanut poliittisesta mielenilmauksesta joka pysäyttää junaliikenteen ensi maanantaina 14.8. klo 18 alkaen. Mielenilmaus koskee kaikkia Helsingin seudun lähijunia sekä VR:n kauko- ja tavarajunia. Mielenilmaus käynnistetään vaiheittain ja tiedot vaikutuksista täsmentyvät myöhemmin.

Kuljettajat palaavat töihin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Junaliikenne pyritään käynnistämään normaalisti keskiviikkoaamuna 16.8. Junaliikenteessä voi olla vielä tämän jälkeenkin parin päivän ajan muutoksia, kuten kalustomuutoksia ja mahdollisesti myös vuorojen perumisia. 

Kyseessä on poliittinen työtaistelu hallituksen liikenne- ja omistajapolitiikkaa vastaan. Veturimiesten liiton mukaan rautateiden henkilöliikennettä ei ole avattu kilpailulle reilusti. Liitto ilmaisee tiedotteessa huolensa siitä, että uudistus ei takaisi luvattuja halvempia lippuja ja parempaa palvelua. Liitto on huolissaan myös rautateiden työpaikoista.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) kertoi eilen uudistuksista, joiden tarkoituksena on avata rautateiden henkilöliikenne kilpailulle ja irrottaa VR:stä kolme erillistä yhtiötä kalustolle, kunnossapidolle ja kiinteistölle.

Mielenilmauksen ajalle etukäteen ostetut VR:n liput voi kuluitta joko peruuttaa tai vaihtaa käytettäväksi toisena ajankohtana. Korvaavat matkat tulee kuitenkin tehdä 31.10.2017 mennessä. 

Advertisement