Soita studioon

Sunnuntai, 16.
helmikuuta
2020.
Onnittelut -
1.11.2016, 13:06 – päivitetty 2.11.2016, 16:24

Jyväskylä liikkeessä: AaltoAlvarissa vesijumppamaraton Halloween-teemalla

Media

AaltoAlvarissa järjestetään lauantaina 5.11. klo 11 - 14 vesijumppamaraton. Vesijumppa saattaa olla käsitteenä monelle tuttu, mutta mitä maratonissa käytännössä tapahtuu? Liikunnanohjaaja Minna Järvinen kävi kertomassa asiasta Maria Mursulalle.

Maratonissa on neljä eri jumppaa, jotka vaihtelevat niin teeman, musiikin kuin käytettyjen välineidenkin osalta. Tuntien välillä on aina viiden minuutin tauko, jonka aikana voi syödä eväitä tai käydä vessassa. Jumpan tarkoituksena on nostattaa lihaskuntoa ja sykettä.

Jumppia vedetään vuorotellen Heavy- ja Happy -teemoilla. Alunperin tarkoituksena oli Halloweeniin viitaten oli aluksi tarkoitus vetää neljä tuntia raskaalla musiikilla, mutta tunnelmaa haluttiin keventää iloisemmaksi välillä.

Osallistuakseen tapahtumaan ei tarvitse olla erityisen liikunnallinen. Osallistujat voivat itse päättää, jumppaavatko vain yhdellä tunnilla vai peräti kaikilla neljällä. Mennä voi oman kunnon mukaan.
- Vesijumppa on siitä hyvä liikuntamuoto, että sitä pystyy säätelemään itselleen sopivaksi. Se sopii myös monen ikäisille. Kaikki liikkeet voi tehdä raskaammin tai kevyemmin, Järvinen kertoo.

Järvinen suosittelee tapahtumaan osallistumista, sillä siihen on helppoa ja hauskaa. Jos ei jaksa, voi välillä huilata ja tulla sitten taas mukaan. Totista touhua vesijumppa ei ole.

Järvisen haastattelun voit kuunnella klikkaamalla nuottia kuvan yläpuolella.

Radio Kompassi

Advertisement