Soita studioon

Sunnuntai, 16.
helmikuuta
2020.
Onnittelut -
27.10.2016, 13:56 – päivitetty 23.11.2016, 9:41

Jyväskylä liikkeessä: liikuntapalvelun hinnastoa pyritty selkeyttämään

Media

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelun hinnastoa on päätetty muuttaa yhtenäisempään ja edullisempaan suuntaan. Tästä varmasti tervetullutta muutosta kävi Maria Mursulan haastattelussa kommentoimassa kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluiden palvelujohtaja Ari Karimäki.

Liikuntapalvelun hinnastoa on lähdetty remontoimaan, koska hinnastossa on ollut liikaa tuotteita. Nyt sitä on tiivistetty ja siitä on myös tehty kauttaaltaan helpommin luettava.

Uudistuksessa liikuntapalvelun käyttäjät on jaettu kolmeen ryhmään, joista ensimmäiseen kuuluvat liikuntaseurojen alle 18-vuotiaat harrastajat. Heille on maksutonta sellaisten perusliikuntapaikkojen käyttö, joissa ei ole ylimääräisiä laitteita. Maksuja joudutaan kuitenkin keräämään paikoista, joihin on panostettu enemmän veronmaksajien rahoja.

Karimäen mukaan on vaikea ennustaa, tulevatko kävijämäärät nousemaan uudistusten myötä. Esimerkiksi uimahallille yritetään houkutella entistä enemmän sitoutuneita käyttäjiä laskemalla sarjakorttien hintoja. Lisääntyvätkö kävijämäärät tarpeeksi kattamaan hinnanalennukset, on arvioitavissa vasta ensi keväänä. Tuolloin arvioidaan myös seuraavien hinnanmuutosten tarve.

Kesken ovat vielä Monitoimitalon kuntosalin opiskelijakäyttöä koskevat keskustelut yliopiston kanssa. Tavoitteena on, että opiskelijat pääsisivät kuntosalille edullisemmin kuin tänä vuonna.

 

Karimäen haastattelun voit kuunnella klikkaamalla nuottia kuvan yläpuolella.

Radio Kompassi

Advertisement