Soita studioon

Tiistai, 25.
helmikuuta
2020.
Onnittelut -
18.4.2017, 9:56 – päivitetty 18.4.2017, 12:56

Jyväskylään suunnitteilla tulevaisuuden kierrätyskeskus

Media

Mustankorkea Oy ja Sovatek-säätiö suunnittelevat yhteistyön laajentamista uudentyyppisen palvelun muodossa. Keski-Suomen liitto on myöntänyt rahoitusta ”Tulevaisuuden kierrätyskeskuksen” suunnitteluun. Toteutuessaan palvelu edistää kiertotaloutta: asiakas voi toimittaa kierrätykseen soveltuvan tavaran ja lajiteltavan jätteen oikeaan paikkaan samalla kerralla.

Uuden toiminnan suunnittelu lähti liikkeelle viime kesänä toteutetusta kokeilusta. Sovatekin henkilöstö avusti tuolloin asiakkaita kuormien purkamisessa ja lajittelussa Mustankorkean jätekeskuksella. Kokemukset kokeilusta olivat positiivisia.

Tulevaisuuden kierrätyskeskuksessa asiakas voisi toimittaa tavaraa kierrätykseen yhdelle luukulle, jossa asiantuntija arvioisi tavaran soveltuvuuden kierrätykseen. Tavoitteena on edistää kiertotaloutta ja älykästä jätehuoltoa, luoda uusia työpaikkoja ja kehittää yhteistyötä kunnallisen yhtiön ja kolmannen sektorin toimijan kesken.

Suunnitelma linkittyy Circwaste-hankkeeseen, jossa pyritään löytämään uusia valtakunnallisia tapoja jätteen synnyn ehkäisyyn ja materiaalien hyödyntämiseen.

Advertisement