Soita studioon

Tiistai, 21.
toukokuuta
2019.
Onnittelut -
29.9.2017, 12:27 – päivitetty 29.9.2017, 17:08

Jyväskylän satamaan sauna-ravintola - tältä satama näyttää muutaman vuoden kuluttua

Media

Jyväskylän kaupunki on neuvotellut Sauna Finlandia Holding Oy:n kanssa, että Lutakon Satamankärkeen sijoittuvaksi saunarakennukseksi tulee Lumo Nordic -konsepti. Sauna-ravintola toteutuu aikaisintaan kesäksi 2019.

- Tavoitteemme on tuoda sauna-ravintolan myötä laadukas rentoutumiselämys Jyväskylään. Hienoa, että tulevaisuudessa rannassa heitetään löylyjä ja rentoudutaan yhdessä hyvän ruoan parissa, sanoo Ville Iivonen, Sauna Finlandia Holding Oy:n yrittäjä.

Lutakon Satamankärkeä on viime vuosina suunniteltu useampaan otteeseen ja kaupunki on etsinyt alueelle toimijaa ja investoria. Satamankärkeä pyritään kehittämään toiminnallisesti monipuolisena ja houkuttelevana kaupunkitilana. 

-  Lutakon satamasta ja Lutakonaukiosta on viime vuosina kehittynyt asukkaiden ja vierailijoiden suosittu ja viihtyisä tapahtuma- ja oleskelualue. Nyt Satamankärjestä suunnitellaan todellista olohuonetta ja kokemiskeskusta saunoineen, minkä myötä alue täydentyy loistavasti, iloitsee kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

Sataman yleissuunnitelmaa on tarkistettu Satamankärjen yleissuunnitelmalla. Uuden yleissuunnitelman päätavoitteena on ollut järjestää Satamankärjen toiminnot ja löytää ideoita ympäristön vetovoimaisuuden ja viihtyvyyden edelleen kehittämiseksi. Suunnitelma hakee Satamankärjelle kaupunkikuvallista ja toiminnallista hahmoa. Pääasia on ollut suunnitella satamasta viihtyisämpi ja houkuttelevampi kohtaamis- ja ajanviettopaikka, joka tarjoaa upeat puitteet monenlaisine palveluineen sekä asukkaille että matkailijoille.

Satamankärjen yleissuunnitelmaa käsitellään sen valmistuttua kaupunkirakennelautakunnassa. Saunahankkeen suunnittelu etenee erikseen ja siitä tiedotetaan myöhemmin lisää. Kaupunki vuokraa saunan rakennusalan sitten, kun suunnitelmat ovat riittävässä valmiudessa ja kaupungin asettama ohjausryhmä on ne hyväksynyt.

Advertisement