Soita studioon

Sunnuntai, 16.
helmikuuta
2020.
Onnittelut -
19.7.2017, 12:58 – päivitetty 20.7.2017, 6:15

Nyrölän luontopolku pysyy auki myös jatkossa - "Kyseessä kuuluisa tietokulun katkos"

Media

Radio Kompassi uutisoi aiemmin, että Nyrölän luontopolkua uhkaa sulkeminen. Nyrölän Kyläyhdistys ry oli ripustanut polun varrelle tiedotteen, jossa todetaan, että polun ylläpito päättyy vuodenvaihteessa. Syyksi esitettiin Jyväskylän kaupungin "nuiva" suhtautuminen suositun luontopolun ylläpitämiseen. Radio Kompassin tavoittama Jyväskylän kaupungin liikuntapaikkavastaava Kaapro Häkkinen kertoi kuitenkin, että kyseessä on väärinkäsitys, ja kaupunki ottaa polun ylläpidon vastuulleen ensi vuoden alusta.

- Kyläyhdistyksen kanssa on keväällä sovittu, että näin tehdään, mutta neuvottelut eivät ehkä edenneet tarpeeksi nopeasti. Kaupungin ja polkua tähän asti menestykkäästi ylläpitäneen kyläyhdistyksen välille on tullut kuuluisa tietokulun katkos, Häkkinen kertoo. Kuuntele Häkkisen haastattelu klikkaamalla nuottia kuvan yläpuolella. 

Häkkisen mukaan Nyrölän polku on kaupungin suosituin luontopolku, jonka polttopuumenekki on "uskomaton". Vuodessa Nyrölässä retkeilevät kuluttavat noin 50 kuutiota polttopuuta. Tähän asti kustannuksista on huolehtinut osittain EU-rahan turvin Nyrölän kyläyhdistys.

3,6 kilometrin pituinen Nyrölän luontopolku on rakennettu vuosina 2003 ja 2004 pääosin kyläläisten talkootyönä. Virallisesti se avattiin toukokuussa 2004. Polun varrella on pitkospuita, vetolossi, laavuja ja nuotiopaikkoja. 

Advertisement